Balea slatki zimski noviteti: Šećerni piling set jabuka i šljiva

 


Dolaskom zime nos me "vuče" prema stereotipnim sezonskim mirisima u proizvodima za njegu tijela - vanilija, začini (prvenstveno cimet), badem, anis, te orijentalni "teži" mirisi no rijetko kad pronađem nešto što nije zagušljivo ili preintenzivnog mirisa. Jedini miris, točnije linija proizvoda koji sam do sad pronašla s itekako ugodnim no nimalo stereotipnim zimskim mirisom je Nevina linija proizvoda s mirisom ambre (jantara). 


U nedavnoj potrazi za konkretnim pilingom po drogerijama, prije tjedan dana nabasala sam u lokalnom dm-u na novi Balea "Crumble" set za njegu tijela: dva mini šećerna pilinga s mirisima pite od jabuke i šljive. Pomalo skeptična u Baleinu kvalitetu (osim naravno Ultra Sensitive/MED linije za njegu lica), odlučila sam dati im šansu i isprobati ovaj set.


U ovom setu, koji dolazi u lijepoj dekorativnoj kartonskoj kutijici idealnoj za poklon, nalaze se dvije plastične posudice od 100 ml. "Apple peeling" sadrži zrnca od pulpe jabuke, a "Plum piling" zrnca od orahove ljuske. Potonji sastojak je već niz godina na zlu glasu u proizvodima za njegu kože lica, pa ga je smislenije staviti u piling za tijelo pošto je ista otpornija od kože lica. Apple peeling sadrži suncokretovo ulje kao prvi sastojak, potom šećer, repičino ulje, emolijent/emulgator (zbog kojeg proizvod pobijeli u kontaktu s vodom), ekstrakt ploda jabuke, dodani miris i vitamin E za stabilizaciju. Plum peeling u odnosu na onaj od jabuke sadrži šećer na prvom mjestu umjesto ulja te sličan ostatak popisa sastojaka uz iznimku praha orahove ljuske. 


Upravo ova razlika u baznim sastojcima čini značajnu razliku između dvije varijacije - Apple peeling se lakše razmazuje i osjećaj nahranjene kože nakon upotrebe je osjetniji, dok Plum peeling ostavlja samo glatku kožu no bez osjetnog osjećaja nahranjenosti. Bitno je napomeni kako nakon upotrebe Apple peelinga ne moram ni razmišljati o nanošenju losiona ili maslaca za tijelo. Mirisi su im poprilično različiti - Plum peeling miriše jako blago na pitu od šljiva, do mjere da se jedva osjeti (što bi mogla biti dobra opcija za sve koji nisu ljubitelji intenzivnih mirisa), dok Apple peeling miriše preukusno, sočno i skoro za pojesti (baš poput prave pite od jabuka). Zbog emulgatora u sastavu, oba pilinga u kontaktu s vodom pobijele i lako se ispiru. Mislim da su po pitanju teksture, efekta i mirisa definitivno pogodili s Apple peelingom, pa navijam da se ovaj dragulj stavi u trajnu prodaju.


Cijena seta je 32,90 kn u dm drogerijama (na policama s blagdanskim poklonima i poklon setovima), a oba proizvoda imaju vegansku formulu. Količina od 2 x 100 ml neće nužno zadovoljiti novopečene ljubitelje ovog proizvoda koji bi ga htjeli kupiti u kanti od kile (poput mene) no dostatno će zadovoljiti znatiželju onih koji traže dobar a povoljan mirisni drogerijski piling za tijelo u ovo doba godine. 


Apple peeling zaslužuje čistu peticu od mene. Zbilja bih voljela kupiti ovaj proizvod u mnogo većem pakiranju, a do tad si možda priuštim još koji primjerak za kratkotrajna uživanja. :)